Over ons

Vliegengordijn, Hulzengordijn, Liso, Dealers, groothandel,

Over Liso

Vliegengordijnen

Liso Vliegengordijnen gevestigd op industrieterrein ’Centerpoort-Nieuwgraaf’ is producent, importeur en groothandel van diverse soorten Vliegengordijnen. De ruime keuze in kleuren en ontwerpen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de markt. Sinds de oprichting eind 1995 heeft Liso Vliegengordijnen zich ontwikkeld tot een toonaangevende partij met de verkoop van vliegengordijnen en decoratiegordijnen.

Historie

In december 1995 ging P.W.J.J. Janssen van start met een eigen zaak in vliegengordijnen, en opende een winkel in Arnhem op de Hommelseweg 111 onder de naam Janse Vliegengordijnen


De verkoop van gordijnen in de winkel maar ook op braderieën en week-jaarmarkten groeide gestaag en de winkel werd na een paar jaar te klein door eigen import werd er in 2002 een leegstaande AlbertHein winkel in de Arnhemse wijk de Geitenkamp gehuurd om alle voorraadgoederen kwijt te kunnen.

Liso verhuist naar duiven

In 2005 werd in een nabijgelegen dorpje Duiven op het industrieterrein een pand gekocht om efficiënter te kunnen werken. Door de groei van internetverkoop en groothandel was er geen tijd en noodzaak meer om naar markten en braderieën toe te gaan en gaat het merendeel van de pakketten via de pakketpost.

Liso breidt uit

In 2007 werd het echter al weer te klein en werd er een magazijn met 160 palletplaatsen bijgezet. Door grote eigen voorraden aan te houden kunnen wij onze klanten een snelle levering verzekeren en zijn wij niet afhankelijk van tussenpartijen of groothandels. U koopt bij Liso ® Vliegengordijnen dus direct bij de bron.

Janssen stopt

Na 25 jaar, dag in dag uit, 7 dagen per week hard werken vind Janssen het mooi geweest en besluit hij dat het tijd is voor wat anders. Hij draagt op 23 oktober 2020 de zaken over aan Dhr. D. Verfuurden, die sinds mei 2008 in dienst is bij Janssen.

De grens over

Hoewel Liso vanuit Nederland al redelijk voet aan de grond had in o.a. Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zijn we met de overname op 1 september 2021 van Fliegenvorhang.de nu ook officieel met een kantoor gevestigd in Duitsland.

Liso verhuist

Na 18 jaar gevestigd te zijn op de Binnenweg 2 te Duiven is Liso Vliegengordijnen op maandag 30 oktober 2023 verhuist naar de Geograaf 19 te Duiven. Met de verhuizing kan Liso haar activiteiten verder uitbreiden en haar klanten nog beter van dienst zijn. Ook de langgekoesterde wens vanuit de klant en Liso zelf is er ook weer een showroom waarin alle producten tentoongesteld worden.

Het heden en de toekomst

Medio 2023 heeft Liso ® 6 werknemers in dienst. Dagelijks krijgen zij bijstand van vele vaste partnerbedrijven zoals diverse sociale werkplaatsen en Dagbestedingscentra in klinieken. De dagelijkse leiding van de firma rust op de schouders van Duth Verfuurden.

Activiteiten
De activiteiten van Liso zijn het zoeken naar de beste materialen op het gebied van vliegengordijnen, het samenstellen van doe-het-zelf pakketten, en produceren van kant en klaar gordijnen. De verkoop gaat via groothandelskanalen, maar ook via directe verkoop naar consument d.m.v. internetverkoop. ook verpakken en versturen wij voor derden.

Markten en werkgebied
Tot de opdrachtgevers behoren zowel projectontwikkelaars / architecten en particulieren. Het werkgebied bevindt zich voornamelijk in Nederland maar ook Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

Toekomstvisie
Door verdere ontwikkeling van de kwaliteit van onze producten en materialen zal de verkoop harder gaan groeien, er zijn op de markt diverse kopieën van onze producten uitgekomen waarvan de kwaliteit zeer slecht is, in de toekomst zal de klant eerder kiezen voor een goed en duurzaam product i.p.v. wegwerpkwaliteit van de namaakindustrie.